fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

Ryanair vindt Frankfurt te duur: heft basis op en vertrekt

Ryanair heeft aangekondigd haar basis op de luchthaven van Frankfurt op te heffen. Het was een van de weinige bases van de maatschappij op een primaire luchthaven.

De basis op Frankfurt-Hahn Airport blijft nog wel open. De sluiting van de basis op de luchthaven van Frankfurt betekent een volledig vertrek van Ryanair op het vliegveld. De maatschappij zal niet vanaf andere bases de luchthaven aanvliegen, zoals op Eindhoven gebeurde. 

Duur

De luchthaven heeft aangekondigd haar tarieven te verhogen, waardoor Ryanair niet meer winstgevend kan opereren. De Ierse prijsvechter heeft duidelijke kritiek geuit op de prijsstijging, vooral omdat deze het herstel van de luchtvaart tegen zou gaan. Ryanair verlaat Frankfurt eind maart. Vanaf april zal de maatschappij nog zeven hubs hebben in Duitsland, waar het vliegende personeel uit Frankfurt wordt ondergebracht, zo meldt de maatschappij.

Ryanair

In totaal stonden er vijf vliegtuigen van Malta Air, een dochteronderneming van Ryanair, op de Duitse luchthaven. Malta Air heeft enkele vliegtuigen in een eigen kleurenschema, maar het gros draagt de beschildering van de budgetvlieger zelf. De toestellen zijn te herkennen aan een Maltese registratie en een kleine sticker van Malta Air.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button