fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuws

Ryanair komt met ‘oplossing’ voor problemen Lufthansa

Ryanair-CEO Michael O’Leary is de ‘krokodillentranen’ van Lufthansa over het moeten uitvoeren van spookvluchten zat. De topman roept de Europese Commissie op om de uitspraken te negeren.

In december claimde Lufthansa-CEO dat de Duitse maatschappij deze winter 18.000 onnodige, lege vluchten zou moeten uitvoeren om haar slots te behouden. “Terwijl ten tijde van de pandemie in bijna alle andere delen van de wereld klimaatvriendelijke uitzonderingen in het leven werden geroepen, doet de EU dat niet op dezelfde manier”, luidde de kritiek van Spohr. De uitspraken leidden tot veel ophef op sociale media.

In een cynisch persbericht draagt Ryanair een ‘oplossing’ voor de problemen aan. Volgens het Ierse bedrijf voert Lufthansa de vluchten alleen maar uit om de slots bezet te houden en zichzelf te beschermen tegen concurrentie door low-costmaatschappijen. “De oplossing voor het spookvluchtenprobleem van Lufthansa is simpel: verkoop de stoelen gewoon aan klanten. Als Lufthansa deze vluchten echt moet uitvoeren, dan zouden ze verplicht moeten worden de stoelen aan het publiek te verkopen. De Duitse en EU-burgers hebben Lufthansa en haar dochtermaatschappijen al uitgekocht met miljarden aan staatssteun”, stelt O’Leary.

“Lufthansa huilt graag krokodillentranen om het klimaat als ze alles uit de kast haalt om haar slots te beschermen. Met die slots werkt ze de concurrentie tegen en wordt de keuzevrijheid op grote luchthavens zoals Frankfurt, Brussel Zaventem en Wenen.” Ryanair roept ondertussen de Europese Commissie op om Lufthansa en andere luchtvaartmaatschappijen die staatssteun hebben ontvangen te verplichten om de slots die ze niet willen gebruiken vrij te geven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button