fbpx
AirlinesBoeingCoronavirusEditors choiceIncidentenNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewVeiligheidVideoVliegtuigenVliegvelden

Ophef om feestende influencers in vliegtuig

Op weg naar Cancun lapte een groep Canadese influencers de coronamaatregelen in het privévliegtuig aan de laars. Dat beloofde niet veel goeds voor de terugvlucht.

Terwijl op iedere vlucht een mondneuskapje verplicht is, dacht deze groep tijdens een Sunwing Airlines-vlucht van Montreal naar Cancun (Mexico) daar duidelijk anders over. Op filmpjes is te zien hoe 154 passagiers tijdens hun reis een feestje vierden. Dansend en springend stonden ze in de gangpaden, velen van hen zonder gezichtsmasker. Ook werden er flessen met sterke drank rondgegeven.

Het ging om Canadese social media-influencers en reality-tv-persoonlijkheden (111 privéclub, red.) die zich zo misdroegen. Tijdens de vlucht werden zij vermaakt door een dj. Na aankomst wachtte hen een oudejaarsfeest. Zes nachten had het gezelschap vervolegsn de mogelijkheid om door te feesten, inclusief één dag om Tulum te verkennen, een populaire toeristische bestemming op het schiereiland Yucatán.

Terugkeer influencers

Maar toen de feestvierders na hun uitje wilden terugkeren naar Canada, stuitten ze op een probleem. Sunwing Airlines cancelde de terugvlucht omdat het gezelschap op de vlucht naar Mexico ‘onhandelbaar gedrag’ vertoonde. “Ons besluit om de terugvlucht te annuleren was gebaseerd op de weigering van de groep om alle voorwaarden te accepteren en de inschatting van ons veiligheidsteam dat niet-naleving waarschijnlijk zou zijn op basis van hun eerdere verstorende gedrag aan boord’’, zei de maatschappij in een statement.

Slechts 27 mensen keerden terug. De rest strandde in Mexico, omdat veel luchtvaartmaatschappijen 111 privéclub niet aan boord wilden hebben. Air Canada zou naar verluidt negentien mensen hebben geweigerd, omdat zij in verband gebracht werden met de feestgangers. “In de mate dat we de passagiers die deel uitmaakten van de groep kunnen identificeren, weigeren we de toegang tot de vlucht om de veiligheid van andere passagiers en onze bemanningen te verzekeren”, lichtte de maatschappij bij CTV News toe.

Air Transat sloot zich daarbij aan. “We bevestigen dat hen de toegang tot het vliegtuig zal worden geweigerd op basis van onze wettelijke en regelgevende verplichtingen om de veiligheid van zowel onze passagiers als onze bemanning te garanderen, wat onze hoogste prioriteit is.’’

Koud op het dak

Diegenen die erin slaagden terug te keren naar Canada konden niet direct naar huis. Jean-Yves, de Canadese minister van Volksgezondheid, liet weten dat de groep bij aankomst opgewacht werd. “Ze werden allemaal aangehouden en ondervraagd aan de grens,” zei hij. Tevens testten ze op het coronavirus en moesten ze hun vaccinatiebewijs en quarantaineplannen laten zien. Daarnaast wordt er een onderzoek ingesteld. Boetes kunnen oplopen tot 5.000 dollar voor het overtreden van de Canadese coronamaatregelen.

Justin Trudeau, premier van Canada, noemde het gedrag van de feestgangers ‘een klap in het gezicht’ van de mensen die zich wel aan de coronamaatregelen houden. “Ik denk dat ik, net als alle Canadezen die deze video’s hebben gezien, zeer gefrustreerd ben. We weten hoe hard mensen hebben gewerkt om zichzelf veilig te houden, om hun familiebijeenkomsten met kerstmis te beperken, om maskers te dragen, om zich te laten vaccineren, om alle juiste dingen te doen.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button