Volgens diverse verhalen staat Corendon te koop. Atilay Uslu, topman van de luchtvaartmaatschappij, maakt een eind aan die geruchten.
De CEO reageert op een interview met De Telegraaf van begin vorige maand. Daarin stond dat Corendon open zou staan voor een fusie of overname. De luchtvaartmaatschappij breidde onlangs al uit naar Denemarken. Om de ontwikkeling van Corendon een boost te geven, zou een samenwerking met een andere partij gewenst zijn. Naar verluidt zou er contact geweest zijn met investeerder Triton, maar liepen die gesprekken op niets uit. Volgens Uslu is er echter helemaal geen sprake van dat de maatschappij in de verkoop staat. “Wij staan niet te koop. Het artikel heeft een ongelukkige kop. Want nogmaals, wij staan niet te koop”, zegt de topman in een interview met Quote, doelend op de kop van het Telegraaf-artikel.
Stijgende lijn ingezet
Sterker nog, het gaat financieel goed met het bedrijf. Net zoals andere luchtvaartmaatschappijen had Corendon het moeilijk tijdens de coronacrisis. Inmiddels is de stijgende lijn ingezet. Ondanks dat deze zomer 35 vluchten geen doorgang kunnen vinden kon Corendon ervoor zorgen dat maar liefst 150 Schiphol-vluchten verplaatst zijn naar Rotterdam The Hague Airport. “In 2020 hebben we echt bakken met geld verloren. In 2021 verdienden we gelukkig weer wat geld. Maar met nog vier maanden te gaan lijkt dit ons beste boekjaar ooit te worden”, vervolgt Uslu.
Hogere prijzen
Momenteel heeft de maatschappij afspraken met partijen tot september. Corendon legde bijvoorbeeld de brandstofprijzen vast. Vanwege de oorlog in Oekraïne rijzen de marktprijzen de pan uit, maar door de vaste contracten betaalt Corendon nu een gunstig bedrag per ton brandstof. Dat kan na september anders kan zijn. “Hierna maken wij nieuwe afspraken met ze, tegen waarschijnlijk een hogere prijs. Dat betekent dat onze vakanties ook duurder worden”, vult de CEO aan. Vakanties zullen daardoor circa honderd tot tweehonderd euro duurder uitpakken. “Voor mensen onder de inkomensgrens van €3.000 bruto per maand wordt vliegen straks niet meer bereikbaar. Hier spelen wij al op in door te focussen op de behoeftes van het segment hierboven”, kondigt Uslu een nieuwe ontwikkeling aan.
Amsterdammers: leer vliegen op Teuge!
Vanaf de A10 Zuid is het maar een dik uur rijden naar de zes (!) vliegscholen op vliegveld Teuge. Voor een enkele les is dat te veel. Maar als je bijvoorbeeld met twee personen twee lesvluchten van drie kwartier boekt, of twee lessen op één dag doet, loont het wél de moeite. En er zitten nog andere voordelen aan… Meer weten? Stuur een mail naar [email protected]. Doen!