De Comac ARJ21 heeft voor het eerst een internationale vlucht uitgevoerd. Het Indonesische TransNusa Airlines zette het type in op de route tussen Jakarta en Kuala Lumpur, waar het een Airbus A320 vervangt.
Alhoewel diverse Chinese maatschappijen al met de ARJ21 vliegen, maken ze slechts beperkt gebruik van het type. De meeste ARJ21’s vliegen slechts 2,5 uur per dag en dat uitsluitend op korte binnenlandse vluchten.
Aangezien vrijwel alle Chinese luchtvaartmaatschappijen, net als vliegtuigbouwer Comac, staatseigendom zijn, plaatsten vijftien bedrijven een bestelling voor de ARJ21. Buiten China is het toestel minder populair, alleen het Indonesische TransNusa Airlines en de overheid van Congo-Brazzaville gingen ervoor. Sinds de onthulling van het toestel in 2007 kon de vliegtuigbouwer slechts 197 bestellingen noteren.
De ARJ21 is het eerste model van Comac. Het toestel is grofweg gebaseerd op de McDonnell Douglas MD-80, maar dankzij de moderne General Electric CF34-motoren relatief zuinig. Toch is het type lang niet zo populair als de nieuwere en grotere Comac C919, waarvoor inmiddels meer dan 500 bestellingen zijn geplaatst.
De nieuwe Bose A30-pilotenheadset: beter dan ooit?
Bestel nu in de webshop van Bose Aviation!

