Korean Air gaat stoppen met het serveren van instant noodles. De geliefde snack aan boord van het vliegtuig wordt geprepareerd met kokendheet water dat voor brandplekken kan zorgen in het geval van turbulentie.
Sinds de Singapore Airlines vlucht waarbij turbulentie voor één dode en enkele gewonden zorgde, zijn veel luchtvaartmaatschappijen hun procedures aan het herzien. Korean Air is hierop geen uitzondering en zegt vaarwel tegen de geliefde Ramyeon-snack. ‘Deze beslissing maakt onderdeel uit van een serie aan preventieve veiligheidsmaatregelen als antwoord op de toegenomen turbulentie, gericht op het voorkomen van brandwonden,’ aldus Korean Air in een persbericht van donderdag. Als alternatief komt het SkyTeam-lid met snacks als hartige broodjes, worstenbroodjes en voorverwarmde snacks.
Behalve het verdwijnen van de kokendhete snack, verandert Korean Air ook enkele aspecten aan de service. Zo stopt de airline haar service twintig minuten eerder. Hierdoor deelt de crew veertig minuten voorafgaand aan de landing geen hapjes en drankjes meer uit. De nieuwe maatregelen gaan op vijftien augustus in.
Toenemende turbulentie
Het aantal gevallen van turbulentie neemt toe en deze worden ook steeds heftiger. Niet alleen Singapore Airlines had te maken met een heftig turbulentie-incident, ook een Air Europa-toestel kreeg er ruim anderhalve maand later flink van langs. Daarbij liepen verschillende passagiers kneuzingen op en verbrandde een stewardess zelfs haar arm toen zij met kokendheet water bezig was. Volgens verschillende luchtvaartexperts hebben de toegenomen risico’s te maken met het veranderende klimaat. Dat heeft te maken met de opwarming van enkele luchtstromen waardoor er meer vibraties ontstaan voor het vliegtuig.