Air France introduceert dit najaar nieuwe menu’s, samengesteld door Michelin-sterrenchefs Jérôme Banctel en Josselin Marie, speciaal voor vluchten vanuit Parijs.
Jérôme Banctel, in 2024 bekroond met drie Michelinsterren, presenteert gerechten geïnspireerd door zijn geboortestreek Bretagne voor Business Class-passagiers op langeafstandsvluchten. ‘Ik wilde reizigers een inkijk geven in mijn keuken, een combinatie van verfijnde gastronomie en onverwachte smaakbelevingen,’ vertelt Banctel.
Josselin Marie richt zich op duurzame gerechten voor korte- en middellangeafstandsvluchten. Net als Banctel legt hij de nadruk op het gebruik van verse, seizoensgebonden Franse ingrediënten, met aandacht voor duurzaamheid en vegetarische opties. Beide chefs versterken het culinaire team van Air France, waar ook Glenn Viel, Nina Métayer en Philippe Rigollot deel van uitmaken.
In de lounges van Air France worden eveneens sterrenmaaltijden aangeboden. In de La Première-lounge op Parijs-Charles de Gaulle serveert Alain Ducasse onder andere zijn coquillettes met ham en zwarte truffel. In de internationale lounge op Paris-Orly, terminal 3, worden reizigers gerechten van Jérôme Banctel gereserveerd, die regelmatig aangepast worden op basis van het seizoen.