fbpx

Team

Up in the Sky wordt iedere dag gemaakt door een team van mensen die allemaal een passie voor de luchtvaart hebben. Zij verzorgen alle artikelen voor liefhebbers, frequent flyers en luchtvaartprofessionals. Naast de need to know brengt Up ook veel nice to know-artikelen zoals analyses, achtergrondverhalen, columns, opmerkelijke gebeurtenissen, boekrecensies en de mooiste foto’s en video’s!

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur en algemeen directeur van Up in the Sky. Sytse studeert Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Toby Enzerink

Mede-eigenaar van Up in the Sky. Toby is al jaren betrokken in de luchtvaart. Naast zijn werk voor Up is hij mede-eigenaar van SimFlying. Ook werkt hij als drone-consultant bij AirHub en is hij betrokken bij diverse projecten binnen de Dutch Drone Delta.

Matthijs Tissen

Mede-eigenaar van Up in the Sky, eigenaar van VlieglesDeal en mede-eigenaar van SimFlying. Matthijs is het liefst in de lucht. Hij heeft zijn PPL (A), zweefvliegbrevet & paragliding-brevet. Heeft in het verleden Nederland vanaf Flight Level 1200 gefotografeerd, zie ook FL1200.nl.

Goof Bakker

Columnist en mede-eigenaar van Up in the Sky. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Lieneke Koornstra

Redacteur. Haar passie voor schrijven en luchtvaart wist Lieneke te combineren als tekstschrijver en eindredacteur van de Farewell-serie over de door KLM uitgefaseerde MD-11, Fokker F70 en Boeing 747. Haar publicaties zijn zowel te vinden in diverse kranten en tijdschriften als op haar eigen website www.supervisionair.nl.

Peter Bakema

Redacteur. Peter fotografeert vliegtuigen sinds zo lang hij zich kan herinneren en woont sinds 2007 in Luxemburg en heeft dus een andere “blik” op het Nederlandse luchtvaartgebeuren. Beroepsmatig bezig in een totaal andere branch: de (kunst)schaatswereld!

Leonard van den Broek

Redacteur en fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond ‘Welschap’. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Renske Dragt

Columniste. Renske heeft veertien jaar als stewardess bij KLM gevlogen. Zij is de auteur van het boek ‘Love is in the Air: hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt’. Haar verhalen staan in het teken van verbinding en het menselijke aspect.

Maarten Hermans

Redacteur. Maarten is student luchtvaarttechnologie op Inholland in Delft en vanaf jongs af aan enthousiast over de lucht- en ruimtevaart. Gedurende zijn studie heeft hij een jaar onderzoek gedaan en gewerkt als support engineer bij Air New Zealand.

Kubilay Kaplanoglu

Redacteur en fotograaf. Kubilay is student Aeronautical Engineering op de Hogeschool Inholland. Daarnaast is hij bezig met zijn zweefvliegopleiding, runt hij het Instagram-account @Aviation_NL en heeft hij een grote passie voor de lucht- en ruimtevaart.

Giel Jan Koek

Columnist. Giel Jan werkt als business analyst gedetacheerd voor Nederlandse luchtvaartondernemingen. Hij heeft een CPL en is in zijn vrije tijd ook regelmatig op vliegvelden te vinden. Daarnaast schrijft hij ook voor zijn eigen website www.goose-aviation.com.

Matthijs de Kruijf

Redacteur. Naast zijn werk als redacteur is Matthijs afstudeerder aan de HvA Aviation studies waar hij zich specialiseert in Logistics. Matthijs is al jaren in het bezit van een zweefvliegbrevet en van jongs af aan geïnteresseerd in de luchtvaart.

Sander Lamers

Redacteur. Toen Sander zeven jaar was vloog hij voor het eerst met zijn familie naar Griekenland. Sindsdien is hij helemaal verkocht door de luchtvaart. Regelmatig spot Sander vliegtuigen op Schiphol en maakt hij veel foto’s van vliegtuigen en vliegvelden als hij op vakantie gaat.

Sjoerd Looijenga

Redacteur. Na een jarenlange journalistieke carrière in de omroepwereld heeft Sjoerd zich sinds 2019 op zijn andere passie gestort: de wereld van de luchtvaart. Naast Up schrijft hij ook voor Piloot en Vliegtuig en het AOPA-magazine.

Emiel Meels

Redacteur. Naast het schrijven voor Up studeert Emiel Aviation Operations aan de HvA. Hij heeft van kinds af aan een brede interesse in de luchtvaart.

Jan Morren

Columnist. Jan heeft decennialange ervaring in de luchtvaart en werkt al meer dan 37 jaar bij KLM, sinds 2009 als Duty Manager Operations. Naast zijn activiteiten bij KLM publiceert Jan regelmatig columns op Up en zijn LinkedIn-pagina.

Favicon

Pepijn Rottier

Redacteur. Pepijn is al jaren betrokken in de luchtvaartwereld en heeft de studie Aviation Logistics in Amsterdam gevolgd. Gedurende zijn studie heeft hij een tijd bij een MRO-organisatie onderzoek gedaan.

Favicon

Evert Schaap

Redacteur. Evert schrijft regelmatig bijdragen voor Up. Hij is gespecialiseerd in het schrijven van longreads en achtergrondartikelen, veelal over de historische luchtvaart en vliegtuigen van vroeger.

Remco de Wit

Redacteur en fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Remco is gespecialiseerd in de duurzame luchtvaart en schrijft daar regelmatig over, onder meer op Up.

Favicon

Bert Zegger

Redacteur. Bert schrijft regelmatig bijdragen voor Up. Naast uitgebreide achtergrondartikelen schrijft Bert ook specifiek over de Zuid-Afrikaanse luchtvaart.

Back to top button