Columnisten

Bjorn Hassert

Bjorn_Hassert

Voor Bjorn Hassert is de reis net zo fascinerend als de bestemming, hij onthaast met 850 km/uur. Bjorn werkt als strategisch planner voor Australia Pacific Airports Corporation, de onderneming die de geprivatiseerde luchthavens van Melbourne en Launceston beheert.

Als 21e eeuwse stadspoort is de luchthaven meer dan een plek van vertrek en aankomst, het is een nationaal visitekaartje, global village, winkelcentrum en vastgoedontwikkelaar.

In deze column praat hij u graag bij over de passie, verbazing en, heel soms, frustratie die de dynamiek van een luchthaven bij hem oproept.

Bekijk alle columns van Bjorn.

Hans de Jong

Hans_de_Jong

Hans de Jong is onafhankelijk luchtvaart consultant. Hij helpt Indonesië om van de Europese “zwarte” lijst af te komen en is voorzitter van de Stichting vrienden van AviAssist. De ‘vrienden van’ mobiliseren luchtvaart expertise en werven fondsen voor de technische luchtvaartassistentie die AviAssist Oost-Afrika biedt. Tenslotte is hij gastdocent en examinator bij de HvA.

Hans is vanaf 1992 werkzaam in de luchtvaart, voornamelijk als luchtvaartonderhandelaar namens de Nederlandse overheid. Hij is in belangrijke mate verantwoordelijk geweest voor de (meer dan 100) bilaterale luchtvaartafspraken die door Nederland zijn afgesloten. Hans heeft in de afgelopen decennia bijna 80 landen bezocht.

Bekijk alle columns van Hans.

Lodewijk Oudshoorn

Lodewijk_Frequent_Flyer3

Lodewijk Oudshoorn is werkzaam bij een internationale financiële instelling. Hij is frequent flyer bij loyaliteitsprogramma’s van KLM, Emirates en British Airways.

Vanaf Schiphol vliegt hij wekelijks naar diverse bestemmingen in Europa en Azië. In 2014 vloog hij voor zijn werk ongeveer 150.000 km.

Zijn favoriete luchthaven is London City Airport. Zijn favoriete versnapering aan boord is het zakje gesneden appeltjes van Air France. Zijn favoriete vliegtuig is de Airbus A380-800.

Bekijk alle columns van Lodewijk.

Sven de Bakker

Pilot log book and  pilot sign.

Sven de Bakker is First Officer bij een grote Low Cost Carrier in Europa.

Hoe is het nu echt om piloot te zijn? Daar hoop ik in deze stukjes wat duidelijkheid over te geven.

De luchtvaart is een wereld waar mensen nog vaak een romantisch beeld van hebben. De werkelijkheid is soms wel wat anders. Maar het is nog steeds een geweldig beroep waar ik elke dag met plezier in werk.
Saai is het in elk geval bijna nooit te noemen.

Bekijk alle columns van Sven.

Back to top button