fbpx

Vliegles vanaf Rotterdam The Hague Airport

Piloot worden is voor veel jongens een droom, maar niet veel lukt het ook daadwerkelijk om piloot te worden. Wel is het mogelijk, voor jong én oud, om een vliegles vanaf Rotterdam Airport te volgen. Je bent samen met de vlieginstructeur dan in controle van het vliegtuig.

Een van de meest gerenommeerde vliegclubs van Nederland is de Rotterdamsche Aeroclub, tevens de oudste vliegclub van Nederland. Onlangs is de bouw begonnen aan het nieuwe clubhuis van de groep vliegeniers. Dit komt naast Brasserie Waalhaven te staan.

We vliegen de proeflessen met een vierzitter-vliegtuig, meestal de Diamond DA40. Een modern, in Oostenrijk gebouwde laagdekker. Een laagdekker is een vliegtuig waarbij de vleugel aan de onderkant van het vliegtuig is bevestigd, waardoor je optimaal zicht heb op de omgeving waar je overheen vliegt en tevens de wolken.

Rotterdam The Hague Airport

Qua omgeving is Rotterdam The Hague Airport een hele unieke luchthaven. Je vliegt in no-time over de stad van Rotterdam, daarna de Rotterdamse Haven en weer een oogblink later over de stad van Den Haag. Op de website staat een kaartje met ringen aangegeven van welke plaatsen je met welke vluchtduur kan bereiken. Zo kan je bepalen hoelang je moet vliegen om bijvoorbeeld over je eigen huis te vliegen.

Een van de aanbieders van vlieglessen vanaf Rotterdam Airport is vliegles.org, dit bedrijf is opgericht door een jonge piloot die zelf gek is op de stad Rotterdam. Het vliegveld, bij velen nog bekend als Zestienhoven, is relatief duur om vandaan te vliegen met een sportvliegtuigje. Dit komt o.a. doordat er dag en nacht luchtverkeersleiding aanwezig is om bijvoorbeeld de Boeing van Transavia binnen te leiden. Dat geeft een vliegles vanaf Rotterdam ook zo’n unieke dimensie.

Dan nog de vlieginstructeurs. Dat zijn allemaal adequaat gebrevetteerden piloten die een passie voor vliegen hebben. De een is in het dagelijks leven verkeersvlieger bij een airline, de ander is accountant, bij wijze van spreken. Een heel divers clubje mensen die elke vliegdag zo veilig mogelijk te werk gegaan.

Qua weer hebben we te maken met een aantal limieten, die overigens vrij ruim zijn. Zo kunnen we vliegen met een beetje regenval en ook als het aardig waait. Onweerswolken, sterke windstoten en flinke regen zal wel in het verplaatsen van de vliegles resulteren.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.
Back to top button