fbpx
AirlinesOnderwerpen

Luchtvaart in juli flink gegroeid

IATA heeft de cijfers over juli bekend gemaakt. De luchtvaart zat in de lift.

Passagiers
De vraag steeg met 5,3% ten opzicht van juli vorig jaar. De capaciteit steeg ook met 5,3% waardoor de loadfactor hetzelfde bleef: 82,3%. Europa groeide exact gelijk met het gemiddelde 5,3%. De loadfactor is hoog: 85,1%. De meest recente cijfers tonen wel wat terugloop aan, vooral door het Oekraïne conflict. Het meest groeide het midden-oosten, met 9,2%, loadfactor was 78%. De minste groei was in Noord-Amerika te vinden: 2,9%.

Vracht
Ook de cargomarkt groeide in juli. Er werd 5,8% meer vracht vervoerd dan in 2013. De groei in juni was minder dan de helft: 2,4%. In totaal werd in juli meer vracht vervoerd dan in welke julimaand ooit. In Europa ging het het slechts: 1,8% groei. Het best deed Asia-Pacific het: 7,1%.

Alle cijfers
Vracht
Passagiers

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button