fbpx
AirlinesOnderwerpen

Luchtvaart in juli flink gegroeid

IATA heeft de cijfers over juli bekend gemaakt. De luchtvaart zat in de lift.

Passagiers
De vraag steeg met 5,3% ten opzicht van juli vorig jaar. De capaciteit steeg ook met 5,3% waardoor de loadfactor hetzelfde bleef: 82,3%. Europa groeide exact gelijk met het gemiddelde 5,3%. De loadfactor is hoog: 85,1%. De meest recente cijfers tonen wel wat terugloop aan, vooral door het Oekraïne conflict. Het meest groeide het midden-oosten, met 9,2%, loadfactor was 78%. De minste groei was in Noord-Amerika te vinden: 2,9%.

Vracht
Ook de cargomarkt groeide in juli. Er werd 5,8% meer vracht vervoerd dan in 2013. De groei in juni was minder dan de helft: 2,4%. In totaal werd in juli meer vracht vervoerd dan in welke julimaand ooit. In Europa ging het het slechts: 1,8% groei. Het best deed Asia-Pacific het: 7,1%.

Alle cijfers
Vracht
Passagiers

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button