fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Level naar Parijs: the heat is on

Low-cost luchtvaartmaatschappij Level voert vanuit Parijs Orly vanaf juli 2018 vier long-haul routes uit, zo meldt de airline.

Parijs
International Airlines Group’s (IAG) dochtermaatschappij Level stationeert twee Airbus A330-200 toestellen op Orly en zal vanaf daar vliegen op Montreal, New York, Guadaloupe en Martinique. Deze routes worden ook door Air France bediend, maar Level gaat de concurrentie met de Franse luchtvaartmaatschappij aan. Ook Norwegian vliegt low-cost vanaf Parijs Charles de Gaulle naar bestemmingen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Vanuit Parijs vliegen zij op New York JFK, Los Angeles en Miami.

Vluchten
De vluchten van Level zullen op verschillende momenten komend jaar in gebruik genomen worden. De eerste vlucht start op 2 juli en vliegt naar Montreal, deze route wordt drie keer per week gevlogen. Op 3 juli start de route naar Guadaloupe en wordt vier maal per week gevlogen. De vlucht naar Martinique start op 3 september en wordt per week drie keer gevlogen. De laatste vlucht start op 4 september en vliegt vier keer in de week tussen Orly en New York Newark.

Personeel
De vluchten van het Spaanse Level worden uitgevoerd met personeel die op dit moment voor IAG’s Franse dochtermaatschappij OpenSkies werken. OpenSkies heeft ook een basis op Orly, maar het merk zal vanaf eind komende zomer ophouden te bestaan. Al het personeel wordt bij Level ondergebracht. Vluchten van Parijs Orly naar New York zullen tot eind van de zomer door OpenSkies worden uitgevoerd. IAG heeft met Vueling al een hub op Parijs Orly.

Barcelona
Level zal op 28 maart volgend jaar vanuit Barcelona een nieuwe route naar Boston lanceren. Die vluchten worden drie keer per week gevlogen in het zomerseizoen. Een derde Airbus A330-200 zal dan aan de vloot in Barcelona worden toegevoegd om het netwerk verder uit te breiden. Vanuit Barcelona vliegt de airline nu op Buenos Aires, San Franscisco, Punta Canta en in de zomer vliegen ze ook naar Los Angeles.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button