AirlinesLiefhebberNieuws

Nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner voor Oman Air

Oman Air heeft een nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst genomen, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. De 787 is de zevende Dreamliner die Oman Air in de vloot heeft.

Boeing
Het widebody toestel van Oman Air is een verlengde versie van de Boeing 787-8 en heeft 30 stoelen in business class en 258 stoelen in economy. De 787-9 Dreamliners worden door de maatschappij ingezet op vluchten naar Europese bestemmingen en het Verre Oosten. De eerste vlucht van de nieuwe Boeing vertrok op vijf december in Seattle en landde op zes december in Muscat.

Uitbreiding
Abdulaziz Al Raisi, topman bij Oman Air zegt over het nieuwe toestel: “Oman Air voegt dit nieuwe toestel toe aan de snel groeiende vloot om bij te blijven met ons uitbreidingsprogramma. Het toestel is onderdeel van Oman Air’s plan om zowel de vloot als het netwerk uit te breiden”.

Vloot
De luchtvaartmaatschappij uit het Sultanaat Oman in het Midden-Oosten is bezig met een flinke uitbreiding van de vloot. Oman Air heeft recent een bestelling geplaatst voor 30 Boeing 737 MAX toestellen. Op dit moment bestaat de vloot uit Boeing 737-800’s, 787-8 Dreamliners, 797-9 Dreamliners, Airbus A330-200’s en Embraer 175’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button