Historische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Airshow strijkt voor tiende keer neer in Oostwold

Voor de tiende keer strijkt de Oostwold Airshow tijdens Pinksteren neer in de oost-Groningse plaats. Los van historische vliegtuigen zal ook de Zweedse wereldkampioen Glider Aerobatic Johan Gustafsson aanwezig zijn.

Warbirds

‘De Oostwold Airshow is de enige Airshow op het vaste land van Europa waar zoveel klassieke Warbirds bij elkaar gebracht worden. Mustangs, Spitfires, P-40 Warhawk’s en ook de zeldzame en zeer indrukwekkende Hawker Seafury en Thunderbolt komen in actie. Naast al dit propeller geweld zal nu ook het geluid van straalmoteren te horen zijn’, aldus de organisatie.

Hawker Hunter

Ook meldt de organisatie dat chef Piloot Jan Dam van de Dutch Hawker Hunter Foundation (D.H.H.F. ) uit Leeuwarden de Nederlandse Hawker Hunter ‘N-294’ met de karakteristieke fraaie vormen tijdens de show zal demonstreren. De Hunter F.6, G-KAXF, is in 1956 in het Engelse Coventry gebouwd en heeft jaren in dienst van de Engels Royal Air Force gevlogen.

Jubileumeditie

Om de jubileumeditie een feestelijk tintje te geven wordt er in het re-enactmentdorp een show vol muziek uit de jaren ’40 en ’50 gegeven.

Buitenland

Tijdens de historische vliegshow wordt veel publiek uit het buitenland verwacht. Volgens de organisatie is er belangstelling uit landen als Litouwen, Polen en Tsjechië. Vanuit Engeland komen meerdere vertegenwoordigers naar Oostwold, die eerder meewerkten aan de bekende shows in onder andere Duxford, bij Cambridge.

Pinksteren

Met bijna 25.000 bezoekers in 2017 geldt de vliegshow als het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. De show vindt dit jaar opnieuw plaats met Pinksteren, op zondag 9 en maandag 10 juni 2019.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button