fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Video: remmen 787-9 tot het uiterste getest

De remmen van de nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner zijn getest door ze aan een worst-case scenario bloot te stellen.

Testen
Onderdeel van het 787-9 testprogramma is het testen van de remmen. Onder alle omstandigheden moet het vliegtuig tijdig stil kunnen staan.

In deze test wordt het vliegtuig zo zwaar gemaakt als maximaal toegestaan is. Aangetoond moet worden dat het vliegtuig ook bij maximale take-off snelheid nog kan stoppen. Dat is 188 knots of 350 km/u. Om het nog wat moeilijker te maken worden er remmen gebruikt die voor 99% opgebruikt zijn., dus zo dun als maximaal mogelijk is.

Tijdens de test geven de piloten gas tot de gewenste snelheid en rammen dan op de rem. Uiteraard wordt alles goed in de gaten gehouden. De banden zijn zo ontworpen dat ze langzaam leeglopen bij grote hitte. Dit is veiliger dan een mogelijke ontploffing. Er zijn speciale pluggen aangebracht die smelten. De oranje gloed die je op de video ziet zijn de hete remmen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button