fbpx
IncidentenOnderwerpen

Cessna landt op strand bij Katwijk – Video

Een Cessna heeft vrijdagmiddag 17 oktober een noodlanding gemaakt op het strand bij Katwijk. Het toestel kreeg in de lucht technische mankementen.

Noodlanding

De ervaren commerciële piloot (50+) voerde een reclamevlucht uit. Hij hoorde dat de motor niet meer goed liep en heeft een rustig stuk strand uitgezocht om zo velig als mogelijk te landen. Later op de middag kon het toestel op eigen kracht het luchtruim kiezen en is het veilig geland op luchthaven Rotterdam.

Inzet

Nadat de melding werd gemaakt van de noodlanding heeft de alarmcentrale groot ingezet. Brandweer, Ambulance, Politie, KNRM en een traumahelikopter werden gealarmeerd om eventueel hulp te verlenen. Bij het ter plaatse komen van de eerste eenheden bleek dat de piloot gelukkig niks mankeerde. Deze is wel even nagekeken door de ambulancedienst.

Onderzoek

De luchtvaartpolitie is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de noodlanding. De plaats van de noodlanding is afgezet voor onderzoek. Ook de Onderzoeksraad meldt ter plekke geweest te zijn voor onderzoek.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button