fbpx
MilitairNaast het nieuwsNL NieuwsProfessional

Luchtmacht herdenkt overleden personeel op Soesterberg

De Koninklijke Luchtmacht herdenkt het overleden luchtmachtpersoneel op de voormalige vliegbasis Soesterberg, door het uitvoeren van een missing man-formatie met vier F-16’s, zo meldt Defensie.

Eerbetoon
Op 2 juli wordt de jaarlijkse plechtigheid op de voormalige vliegbasis Soesterbrerg gehouden, ter gelegenheid van de herdenking van de oprichting van de Koninklijke Luchtmacht. Een deel van de ceremonie bestaat uit het herdenken van overleden luchtmachtpersoneel.

Missing man
Om de overleden personen te eren wordt er een zogeheten missing man-formatie uitgevoerd. Dit zijn vier F-16’s die naast elkaar vliegen. Tijdens de vlucht vliegt één van de F-16’s uit de formatie, het gat dat daarbij ontstaat, staat symbool voor de ‘missing man’. Tussen 11:30 uur en 12:00 uur zullen de F-16’s over Soesterberg vliegen.

Dodenherdenking
Op 4 mei, tijdens de jaarlijkse dodenherdenking, voert de luchtmacht ook deze formatie uit. In onderstaande video van Hans van Breukelen, is de F-16-formatie te zien.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button