AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutes

Wizz Air verbindt Dortmund en Palanga voor eerste keer

Wizz Air verbindt vanaf volgend voorjaar de Duitse stad Dortmund met de Letse badplaats Palanga. Het is de eerste keer dat beide steden met elkaar verbonden worden, zo meldt de Hongaarse luchtvaartmaatschappij.

April
Met ingang van 21 april volgend jaar vliegt Wizz Air twee keer per week tussen Dortmund en Palanga, een badplaats in Litouwen aan de Baltische Zee. Op woensdag en zondag vliegt Wizz tussen beide steden.

Palanga
Wizz Air vliegt sinds 2016 tussen Palanga en Londen Luton, in die periode vlogen er zo’n 150.000 mensen op die route. De Letse badplaats, gelegen in het westen van het land, heeft zo’n 200.000 inwoners en beschikt over een 18 kilometer lang, en tot 300 meter breed, strand. Ook heeft het een uitgestrekt duingebied.

Vliegveld
Het vliegveld van Palanga is de derde luchthaven van Letland en werd in 1937 geopend. Naast Wizz Air vliegen onder andere ook Ryanair, airBaltic, SAS, Norwegian Air Shuttle en LOT van en naar het vliegveld.

Basis
Los van de nieuwe route maakte Wizz deze week bekend om een nieuwe basis te openen. Die 26e basis wordt, ook in april, geopend in de Poolse stad Krakau.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button