fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Beleefd afscheid Saudi-Arabië en Canada in de lucht

Een Saudi-Arabische piloot en de Canadese luchtverkeersleiding hebben beleefd afscheid genomen van elkaar toen de laatste Saudia Airlines-vlucht van het vliegveld van Toronto vertrok, zo meldt de Canadese nieuwszender ctvnews.

Gastvrij
In een audioclip van de conversatie tussen de piloot van de laatste Saudia Airlines-vlucht en de luchtverkeersleiding in Toronto is het volgende te horen:

Piloot: “Bedankt Canada, je bent erg gastvrij geweest en we zijn bedroefd dat voor een tijdje dit mogelijk onze laatste vlucht kan zijn.”
Verkeersleider: “Nou, hopelijk niet, er gebeuren grappige dingen in de politiek. We zullen jullie hopelijk nog terug zien.”

Toronto
De rechtstreekse vluchten die Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië met Djedda als basis, naar de Canadese stad Toronto uitvoert, zijn opgeschort. Saudia vloog sinds mei vorig jaar vier keer per week tussen beide steden met een Boeing 787-9. De reden voor de opschorting is een vete tussen beide landen over de vrijlating van vrouwenrechtenactivisten.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button